Kurs i bruk av fartsskriver – nyttig for alle!

Alf Bliksvær jobber som leder for opplæring og kompetanseheving i Veøy AS, et av Norges største privateide transportselskaper, med rundt 700 ansatte. Nylig deltok han på Volmax’ digitale fartsskriverkurs, og har nyttige erfaringer å dele.

Lastebiler fra Veøy foran lagerhall
Alf Bliksvær, leder for opplæring i Veøy AS

Veøy AS er et av Norges største privateide transportselskaper, med rundt 700 ansatte. Kompetanseheving i bransjen er viktig og nødvendig, mener Alf Bliksvær, leder for opplæring. (Foto: Veøy AS)

Unngå bøter for feil bruk av fartsskriver

– Min påstand er at nær sagt enhver yrkessjåfør vil ha utbytte av dette kurset! For sjåføren er fartsskriveren helt sentral i hverdagen, ikke minst for å jobbe effektivt og slippe merarbeid med dokumentasjon i etterkant, men kanskje viktigst, lære om riktig bruk. Som kjent belønner veimyndighetene feil bruk av fartsskriver med bøter som svir, påpeker Bliksvær.

– Mye av min hverdag dreier seg om opplæring av andre, denne gangen hadde jeg stor glede av å være kursdeltaker. Kursformen var digital via Zoom, og basert på undervisning fra kursholder, men vi deltakere fikk også anledning til å komme med innspill og diskutere med hverandre. Det er alltid hyggelig og nyttig å høre og dele erfaringer med bransjekolleger, det tilførte en god dynamikk til kurset, som var delt opp i moduler med pauser underveis. Det var også satt av god tid til å stille spørsmål underveis i kurset, forteller Bliksvær.

«Riktig bruk av fartsskriveren betyr bedre sjåførscore, og mer effektiv og lønnsom drift for transportselskapene.»

Alf Bliksvær, Veøy AS – kursdeltaker og tidligere yrkessjåfør

En hånd betjener en fartsskriver inne i styrhuset på en lastebil, fra fartsskriverkurs.

For sjåføren er fartsskriveren helt sentral i hverdagen. Gjennom et digitalt fartsskriverkurs får du tips til å jobbe mer effektivt og riktig, mener tidligere kursdeltaker og yrkessjåfør.

Både VDO og Stoneridge

– Kurset var innholdsrikt der vi blant annet gjennomgikk effektiv og riktig bruk av fartsskrivere, både for VDO og Stoneridge, regelverket for kjøre-, hvile- og arbeidstid, funksjonaliteter og menyoppbygging, både på nye og tidligere generasjoner fartsskrivere, og hvilke plikter og ansvar som ligger hos sjåfør og arbeidsgiver. Vi opplevde kurslederen fra Volmax som svært kunnskapsrik og som en dyktig formidler.

– Jeg synes det er flott at Volmax har tatt initiativ til disse kursene. Kompetanseheving i bransjen er viktig og nødvendig, og riktig bruk av fartsskrivere betyr bedre sjåførscore og mer effektiv og lønnsom drift for transportselskapene, avslutter Bliksvær.

Usikker på riktig bruk av fartsskriver?

Reduser tidskrevende dokumentasjonsarbeid og unngå faren for bøter. Meld deg på Volmax’ digitale fartsskriverkurs og bli trygg på riktig bruk av fartsskriveren din.

Volmax Kompetanse er en merkeuavhengig kursleverandør som tilbyr lovfestede eller skreddersydde kurs til yrkessjåfører og lastebileiere, blant annet yrkessjåførkompetanse-kurs (YSK), ADR grunnkurs, fartsskriverkurs (digitalt), bakløfterkurs og nybilkurs. Moderselskapet, Volmax AS, er leverandør og forhandler av Volvo og Renault lastebiler og busser på det sentrale Østlandet.